Wie is Geerda Warnet

Geerda is gehuwd met een Franse man en heeft twee kinderen (19 en 21).
Na haar Havo opleiding heeft Geerda een jaar in Amerika gestudeerd. Bij terugkomst in Nederland is ze in Groningen begonnen met de ALO (Academie voor Lichamelijke opvoeding). Echter hier heeft ze maar een jaar plezier aan beleefd, want vanwege een knieblessure moest ze noodgedwongen stoppen met deze opleiding. Om haar toch verder te kunnen verdiepen in het bewegende mens heeft Geerda ervoor gekozen over te stappen naar de opleiding fysiotherapie in Enschede. Deze heeft ze afgerond in 1991. Na een half jaar gewerkt te hebben, heeft Geerda haar rugzak gepakt en heeft ze een jaar de wereld verkend. Terug in Nederland kon ze al snel weer aan het werk als fysiotherapeut in het Revalidatie centrum Beatrixoord in Haren.

Geerda heeft tijdens haar werk als fysiotherapeute gemerkt dat veel pijnklachten steeds terug kwamen omdat de werkelijke oorzaak van de pijn geen lichamelijke oorzaak had. Dit intrigeerde haar en maakte Geerda nieuwsgierig. Er moest een therapie zijn om deze mensen te kunnen helpen. Om daar zelf beter mee om te kunnen gaan is ze de basisopleiding haptonomie in Doorn gaan volgen (1997). Na een aantal jaren fysiotherapie op haptonomische basis gegeven te hebben wilde ze hiermee verder en heeft in 2011 de post-HBO opleiding tot GZ Haptotherapeut afgerond. Tussendoor heeft ze nog de haptonomische zwangerschapsopleiding gedaan en is ze geregistreerd Kinder- Haptotherapeut, Relatietherapeut en gespecialiseerd in het werken met trauma’s. Daarnaast is ze bevoegd om als (i.o.) te werken met EMDR.

Om haar psychosomatische nieuwsgierigheid nog meer te voeden heeft Geerda in de periode van 2013-2015 zich gespecialiseerd tot psychosomatisch therapeut. Sinds 10 jaar runt Geerda haar eigen praktijk in Tubbergen waar ze zich bezig houdt met Haptotherapie, Kinder /Relatie/Trauma- Haptotherapie en Psychosomatiek. Vanuit deze praktijk werkt ze samen met huisartsen, POH-mederwerkers en diverse andere zorgverleners in de regio.

Ze kan haar kennis, vaardigheden en liefde voor sport en bewegen heel goed gebruiken tijdens de pilates/yoga lessen die ze verzorgt vanuit haar praktijk. Mensen bewust maken van het hoe en het wat van bewegen en ademhaling is voor Geerda een groot plezier en een doel die ze graag wil bereiken..
Aan de manier waarop iemand beweegt kun je aflezen hoe hij/zij zich voelt, zegt ze. Hier aandacht voor hebben vindt ze belangrijk. Dat geest en lichaam in balans zijn is een voorwaarde om lekker te kunnen hardlopen of wandelen (bewegen). En dan is het genieten. Dit herkent ze zelf als geen ander.
Mountainbiken is haar grootste hobby, vooral het samen besturen van een Tandemmountainbike. Samen met haar man zet ze zich dit jaar voor de zesde keer in voor kinderen met de ziekte van Duchenne (erfelijke en nog dodelijk spierziekte).

Groetjes Geerda Warnet

Vereniging van Haptotherapeuten (VVH)

De Vereniging van Haptotherapeuten (VVH) is de landelijke beroepsvereniging van geregistreerde GZ-Haptotherapeuten in Nederland. De VVH staat garant voor de kwaliteit van de beroepsuitoefening van haar leden. Daarom heeft de VVH het Register van GZ-Haptotherapeuten ingesteld om de kwaliteit van haptotherapie, uitgeoefend door de bij haar aangesloten leden, te garanderen.

De GZ-Haptotherapeut is werkzaam in de (eerstelijns) gezondheidszorg. Hij / zij heeft na een door het Ministerie van OCW erkende HBO/WO vooropleiding gezondheidszorg/welzijnszorg een door de VVH geaccrediteerde en SPHBO erkende opleiding Haptotherapie afgerond en voldoet aan de aanvullende eis van medische en psychologische basiskennis op HBO niveau. Voor opname in het Register van GZ-Haptotherapeuten gelden verder nog verplichtingen ten aanzien van tuchtrecht, beroepsaansprakelijkheid, praktijkinrichting en verplichte individuele en collectieve nascholing.

Gedrags- en ethische regels
Gedrags- en ethische regels zijn vastgelegd in de Beroepscode GZ-Haptotherapeut. Verder zijn het domein van de haptotherapie en de beroepscompetenties van de GZ-Haptotherapeut omschreven in respectievelijk de Domeinbeschrijving Haptotherapie en het Beroepscompetentieprofiel GZ-Haptotherapeut.

Advies of therapie nodig?

Neem vrijblijvend contact op, stuur ons een email