Van onbegrip naar verbinding

Onveilige relaties
Ieder mens start een relatie om gelukkig te worden met de ander. Wat de aard van de relatie ook is, een zonder problemen bestaat niet. Door allerlei redenen kan de relatie onder druk komen te staan. Irritaties, ruzies, tegenslag, het verwerken van een trauma of verlies, botsende karakters. Vaak kom je er samen uit, maar soms lukt dat niet. Er valt dan een gevoel van veiligheid weg en je kunt of durft je niet meer te uiten. Er ontstaat zo onbegrip en afstand, en je weet niet meer precies wat er in de ander omgaat. Haptotherapie kan dan uitkomst bieden.

Middels Hapotherapie (in het geval van relatieproblemen) werk je aan het herstel van het voelen, het vermogen om oprecht en liefdevol contact aan te gaan. Samen leer je dat je lichaam je een heleboel kan vertellen. Soms is het lastig om daar naar te handelen, ook omdat een relatie zich afspeelt in het spanningsveld van samen en alleen. Je grenzen kunnen vervagen, je voelt je afhankelijk worden of hebt juist het gevoel de vrijheid te verliezen.

Haptotherapie maakt de liefde weer voelbaar
Tijdens het traject worden door ervaringsgerichte oefeningen relatieproblemen tastbaar en voelbaar gemaakt. De haptotherapeut maakt beide partijen bewust welk gedrag of welke beleving de relatie verstoort. Zo wordt er een veranderingsproces op gang gebracht en kan de aandacht worden gericht op ieders mogelijkheden om anders met zichzelf en de relatiepartner om te gaan. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor genegenheid en is de wederzijdse liefde weer voelbaar

Duur van de haptotherapie

De duur en frequentie van de begeleiding verschilt en is afhankelijk van de aard van de relatieproblemen. Dit wordt in onderling overleg afgestemd. Het is mogelijk dat er na enkele sessies een gevoel van nieuwe openheid en veiligheid ontstaat. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat er meer tijd nodig is of dat de relatie wordt beƫindigd. De haptotherapeut helpt dan om dit respectvol te laten verlopen.

Advies of therapie nodig?

Neem vrijblijvend contact op, stuur ons een email