Pilates

We beschikken allemaal over een indrukwekkend vermogen om ons eigen welzijn te optimaliseren. Het begint met bewustwording dat ons lichaam een geheel is met enorm veel potentie en kracht.

In het jachtige leven van vandaag is de lichamelijke en geestelijke stress die we ondervinden ondermijnend voor onze gezondheid en ons levensgeluk. Ontelbare uren zitten we, soms door werk of plegen we onbewust roofbouw op ons lichaam  en onze geest door omstandigheden.

Veel stress en vermoeidheid ontstaan ook door een slechte lichaamshouding, onevenwichtigheden in het lichaam en een verkeerde ademhaling. We moeten eerste leren onze spieren op je juiste manier te versterken en te gebruiken voordat we ze eigenlijk blootstellen aan de ‘ongemakken’ van het dagelijks leven.

Je natuurlijke architectuur

Pilates was van mening dat correcte bewegingen voor een mens net zo natuurlijk moeten worden als voor een dier.  Het gehele lichaam in beweging, dus als we bewegen alle spieren kunnen en moeten gebruiken. Van staan tot lopen en zitten. Door vloeiend te leren bewegen komt het ritme van het lichaam terug. En we hebben allemaal onbewust een ritme. Je zult gaan begrijpen dat de Pilates bewegingen een hulpmiddel zijn om je lichaam te leren kennen. Eenmaal aangeleerd kan spierbeheersing bij elke lichamelijke activiteit worden toegepast, van lopen en rennen tot tillen en dragen. Doordat de bewegingen geconcentreerd zijn vanuit het krachtcentrum het centrum van je lichaam- helpen ze bij het behouden van een goede lichaamshouding  en vorm. Dit zijn belangrijke factoren bij een juiste gebruik van spieren voor natuurlijke, soepele en vloeiende beweging en bewegingsbewustzijn.

Kortom, Pilates richt zicht op een sterk lichaam en een sterke geest
Een hernieuwde vitaliteit van gedachten en bewegingen, vermindering van stress, soepele bewegingen en lichaamsbewustzijn in een krachtig lichaam.

Meedoen aan de Pilates lessen

Wil je graag een keer een Pilates/Yogales volgen? Dat kan!

Pilates in Ootmarsum (het Damast)

  • Vrijdagochtend: 8:45 uur

Rustige pilates/yoga/ontspanningsles


Adres het Damast Ootmarsum
Stichting Het Damast,
Laagsestraat 4
7631 AM Ootmarsum

Tarieven

  • Kosten per les: €10,00 (Ik reken per les of per maand)
  • Kosten per maand: €35,00

Advies of therapie nodig?

Neem vrijblijvend contact op, stuur ons een email